Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a convocat pe 1 martie membrii Guvernului în exercițiu pentru examinarea situației pandemice și soluțiilor de vaccinare a populației, se arată într-un comunicat al Parlamentului. 

Ședința a fost convocată în contextul situației alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 și ținând cont de înregistrarea în Republica Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus.

Președinta Parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de un milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor.

La rândul său, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, precum și Fondul de rezervă al Guvernului.

La întrevedere au mai participat Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah și primarul general al Chișinăului Ion Ceban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!