/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Anunț post-factum. Motivul pentru care Guvernul s-a convocat în ședință la inițiativa Zinaidei Greceanîi

missing
01 martie 2021, ora 19:26

Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a convocat pe 1 martie membrii Guvernului în exercițiu pentru examinarea situației pandemice și soluțiilor de vaccinare a populației, se arată într-un comunicat al Parlamentului. 

Ședința a fost convocată în contextul situației alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 și ținând cont de înregistrarea în Republica Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus.

Președinta Parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de un milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor.

La rândul său, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, precum și Fondul de rezervă al Guvernului.

La întrevedere au mai participat Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah și primarul general al Chișinăului Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram