/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Atenție! De astăzi sunt în vigoare noile restricții impuse de CNESP. Ore în regim online, test COVID-19 la intrarea în țară și teatre închise

missing
01 martie 2021, ora 11:01

Noile restricții impuse de CNESP intră astăzi în vigoare. Astfel, este instituit un regim special de activitate la nivel național. Instituțiile de învățământ au trecut la regimul de studii la distanță, orele fiind desfășurate online. Totodată, olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor. Noile restricții sunt valabile până pe data de 15 martie curent, inclusiv. 

Deși inițial CNESP a decis ca transportul public în municipiul Chișinău să nu activeze în zilele de weekend, decizia a fost modificată și transportul va circula regulat.

De asemenea, începând de astăzi se interzice prezența spectatorilor la activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură.

Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire, excepție fac parte: copiii până la 5 ani. Persoanele care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 185 453.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram