Noile restricții impuse de CNESP intră astăzi în vigoare. Astfel, este instituit un regim special de activitate la nivel național. Instituțiile de învățământ au trecut la regimul de studii la distanță, orele fiind desfășurate online. Totodată, olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor. Noile restricții sunt valabile până pe data de 15 martie curent, inclusiv. 

Deși inițial CNESP a decis ca transportul public în municipiul Chișinău să nu activeze în zilele de weekend, decizia a fost modificată și transportul va circula regulat.

De asemenea, începând de astăzi se interzice prezența spectatorilor la activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură.

Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire, excepție fac parte: copiii până la 5 ani. Persoanele care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 185 453.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!