/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/AUDIO/ Platon îl întreabă pe Iaralov ce răspunsuri să le dea avocaților lui Plahotniuc, într-un proces de judecată din Olanda. Candu și Andronachi – vizați

01 martie 2021, ora 19:02

Controverstatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost înregistrat în timpul unei convorbiri telefonice în timp ce îl întreba pe Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al Partidului Democrat (PDM), ce răspunsuri să le ofere avocaților fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc în procesul de judecată dintre Victor și Viorel Țopa și Vladimir Plahotniuc care se desfășura în acea perioadă în Olanda, scrie zdg.md.

Înregistrarea a fost expediată pe adresa ZdG cu precizarea că discuția dintre Veaceslav Platon și Serghei Iaralov ar fi avut loc în perioada anilor 2015 – 2016, atunci când Victor și Viorel Țopa se judecau în Olanda cu fostul președinte al democraților, Vladimir Plahotniuc, acuzându-l că ar fi fost implicat în atacul raider asupra băncii comerciale „Victoriabank”.

Solicitat de ZdG, Veaceslav Platon susține că înregistrarea ar fi fost publicată pe internet încă în anul 2016, de către avocata lui din acea perioada, Ana Ursachi, și că această convorbire dintre el și Iaralov a fost parte a unui plan stabilit de el cu Victor și Viorel Țopa, pentru a demonstra cum Plahotniuc, potrivit lui Platon, a pus presiuni asupra sa pentru a nu depune depoziții în procesul de judecată.

În discuția telefonică, care este purtată în limba rusă, Platon îi spune lui Iaralov că a fost contactat de către avocații englezi contractați de Plahotniuc pentru procesul de judecată din Olanda. În context, Platon îi spune că apărătorii lui Plahotniuc i-au pus mai multe întrebări în legătură cu tranzacțiile din cadrul băncii, despre înțelegerile dintre părți, dar și alte întrebări care au legătură cu dosarul și îi cere lui Iaralov să-i spună ce să le răspundă avocațior englezi, dar și ce depoziții să depună în acest sens.

În discuția telefonică, Platon îi pomenește pe fostul președinte al Parlamentului, democratul Andrian Candu, fostul lider al PDM Marian Lupu și respectiv pe ex-președintele democraților, Vladmir Plahotniuc, dând de înțeles că numele celor trei apar în acel proces de judecată.

În replică, Iaralov îi spune lui Platon că nu deține „informații” despre cum ar trebui să procedeze și ce răspunsuri ar trebui omul de afaceri să le ofere avocaților, însă îi spune acestuia că va lua legătura cu democratul Vladimir Andronachi, actual deputat în Parlamentul de la Chișinău, iar acesta la rândul lui îl va contacta pe Platon și îi va spune ce trebuie să le spună avocaților lui Plahotniuc.

Am solicitat o reacție de la Andrian Candu și Vladimir Andronachi, ambii însă au telefonul închis.

Conversația telefonică dintre Veacesav Platon și Serghei Iaralov:

Anterior, în spațiul public a apărut o altă înregistrare telefonică dintre Platon și Iaralov. În conversația telefonică publicată de portalul omg.md în anul 2016, cei doi discută despre dosare și „cum se face justiție”.

În fragmentul publicat atunci, Iaralov îi explică lui Platon cum va fi încetată urmărirea penală pe numele lui Alexandru Bernaz ( dosarul privind înstrăinarea acţiunilor Moldova Agroindbank ) şi Andrei Cazacu (dosarul Aroma).

Citiți mai departe pe zdg.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram