/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Domnica Manole: „Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice”

missing
01 martie 2021, ora 13:02

Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice. Solicitarea a venit din partea președintei Curții Constituționale a Republicii Moldova (CCM) Domnica Manole care a susținut un briefing de presă cu referire la preluarea Președinției Conferinței Curților Constituționale Europene

În cadrul evenimentului, președinta CCM a declarat că ”preluarea președinției Conferinței reprezintă un bun prilej pentru a face următorul apel către toate autoritățile Republicii Moldova și către toți actorii politici”.

„Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice și îi asigur că noi, judecătorii Curții, vom rămâne la fel de independenți și de imparțiali, și că hotărârile și deciziile noastre nu vor reflecta nimic altceva decât valorile și prescripțiile constituționale”, a declarat Domnica Manole.

Totodată, Președinta Înaltei Curți a solicitat autorităților să sprijine pe deplin CCM în demersul de a asigura președinția Conferinței, invitând reprezentanții autorităților „să manifeste prudență în exprimările și abordările lor cu privire la activitatea Curții”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram