„Unii funcționari publici și șefi de direcții din Capitală trebuie să plece din funcții”. Declarația a fost făcută de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, după evaluarea performanțele profesionale ale funcționarilor publici din cadrul subdiviziunilor structurale, ale autorităților administrației publice municipale pentru anul 2020. 

„Dacă anul trecut am tot împărțit bonus-uri și am așteptat ca unii funcționari publici să crească profesional, anul acesta voi aprecia după merit. Recent am evaluat performanțele profesionale ale funcționarilor publici din cadrul subdiviziunilor structurale, ale autorităților administrației publice municipale pentru anul 2020, în baza regulamentului în vigoare. Angajații au prezentat raportul pentru 2020 la capitolul realizarea obiectivelor, problemele de bază cu care se confruntă, dar și prioritățile fiecărei entități pentru anul curent”, a declarat Ceban.

Edilul explicat că Comisia a evaluat șefii subdiviziunilor și a adăugat că a rămas „dezamăgit de unii dintre ei, care habar nu au cu ce se ocupă direcția respectivă”.

„Pe unii chiar i-a luat prin surprinderi anumite întrebări. Alții, care de ani buni se află în aceste funcții, cred că vom trece cu vederea și de această dată. Astfel, majoritatea angajaților au primit calificativul – „satisfăcător” și „nesatisfăcător”. Nu aleg oamenii pe domenii politice, dar vreau ca în funcțiile de conducere a Primăriei Chișinău să fie angajați oameni competenți, profesioniști, care să lucreze în beneficiul cetățeanului”, a mai spus Ion Ceban.

În aceste condiții, potrivit primarului general al Capitalei, în zilele următoare unii funcționari publici vor pleca din funcții. Ulterior, vor fi organizate concursuri pentru aceste funcții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!