/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Organizația teroristă Al Qaida are un nou lider, mai periculos decât bin Laden

01 martie 2021, ora 09:26

Am putea asista la o intensificare a atacurilor comise de Al Qaida, din cauza noului lider al grupării. Avertismentul vine de la serviciile britanice de informații, care spun că egipteanul Saif al-Adel ar fi preluat conducerea organizaţiei.

Supranumit „Sabia răzbunării”, Saif al-Adel a fost implicat în atacul asupra ambasadei americane din Kenya în 1998.

I-ar fi urmat în funcţie compatriotului său, Ayman al-Zawahiri, despre care se presupune că a murit.

Necruţător în strategiile sale, Saif al-Adel a participat la acţiunile Al Qaida din ultimele trei decenii şi se bucură de un mare respect atât în interiorul acestei organizaţii, cât și printre luptătorii grupării Stat Islamic, de unde ar vrea să atragă membri, scrie digi24.ro. Este considerat mai periculos decât fostul lider al organizației, Osama bin Laden.

Statele Unite au pus o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul său şi se tem că din cauza acestui lui, Al Qaida ar putea deveni mult mai eficientă decât a fost în ultimii ani.

Fostul lider al-Qaida, Osama bin Laden a fost prins şi ucis pe 2 mai 2011, la Abbottabad, în Pakistan. Această operaţiune a avut loc la aproape zece ani de la cele mai grave atacuri teroriste din Statele Unite, soldate cu aproape 3.000 de morţi.

Osama bin Laden a căpătat faimă planetară odată cu atentatele din 11 septembrie 2011, când disidentul saudit a ieşit din obscuritate devenind cea mai detestată, dar şi cea mai temută persoană din lume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram