/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 20 de încălcări ale măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei, documentate într-o săptămână

missing
01 martie 2021, ora 12:08

În ultima săptămâna lunii februarie în mai multe localități din țară peste 2930 de carabinieri au luat parte la activități de asigurarea ordinii publice și de prevenire a răspândirii infecției de tip nou COVID-19, se arată în raportul prezentat de Inspectoratul General de Carabinieri al MAI pe pagina de Facebook.

În urma misiunilor desfășurate au fost constatate și documentate 109 de contravenții, printre care:

– Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice – 26 cazuri;

– Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și apariția în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 30 cazuri;

– Fumatul în locurile publice – 16 cazuri;

– Huliganismul nu prea grav – 15 cazuri;

– Procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice și a analogilor acestora în cantități mici sau consumul de droguri fără prescripția medicului – 11 cazuri.

În cadrul activităților desfășurate, în perioada de referință au fost legitimate 122 persoane, dintre care 17 persoane reținute.

Inspectoratul General de Carabinieri reiterează, în cazul când observați o persoană aflată în dificultate ori sunteți martor la o faptă ilicită, sesizați cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați de urgență la numărul scurt 112.

Amintim, că în urma analizei evoluției situației epidemiologice în plan național și internațional, prin Hotărârea nr. 47 din 26 februarie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică,  în perioada 1 – 15 martie 2021 inclusiv, se instituie un regim special de activitate pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram