/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Trei președinți de raion, un șef de la SA „Drumuri Cahul” și patru primari, în vizorul ANI

missing
01 martie 2021, ora 12:42

Președintele raionului Strășeni, un primar din raionul Basarabeasca și a un consilier din raionul Căușeni sunt vizați în controalele Autorității Naționale de Integritate (ANI). Potrivit ANI, președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciu, a intrat în vizorul autorității după o autosesizare dintr-o investigație jurnalistică despre un posibil conflict de interese admis de către acesta.

Directorul SA Drumuri – Cahul și un primar din raionul Căușeni sunt vizați în două cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Cu amenzi s-au ales președintele raionului Fălești, directorul interimar al Spitalului raional Orhei, un fost președinte al raionului Strășeni, un consilier local din orașul Cricova, Chișinău, un primar din raionul Cahul și un consilier din raionul Sîngerei. În total, ANI a aplicat sancțiuni în mărime totală de 13 mii 750 lei.

În cinci acte au fost constatate trei conflicte de interese și două incompatibilități de funcție. Conflictele de interese au fost admise de un primar din raionul Ialoveni, un consilier local din UTA Găgăuzia și un fost director de grădiniță din raionul Căușeni. În incompatibilitate de funcție s-a aflat președintele raionului Florești și un consilier raional din Nisporeni.

Primarul de Hâncești și primarul de Răzeni din raionul Ialoveni au declarat la ANI câte un conflict de interese, iar inspectorii de integritate au expediat soluții pentru rezolvarea acestora.

Direcția juridică a ANI a participat în 19 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare,  emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării.

Totodată, reprezentații ANI au acordat 423 de consultații telefonice dintre care 82 au fost înregistrate la Linia instituțională de informare a ANI, iar prin sistemul electronic ”e-Integritate” au fost repartizate 20 de sesizări.

Săptămâna trecută, circa 4500 de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram