Primăria municipiului Chișinău a inaugurat astăzi o expoziție fotografică dedicată aniversării a 84-a maestrului Eugen Doga, care-și sărbătorește pe 1 marie ziua de naștere. Vernisajul cu genericul „Un destin în Do major” este organizat pe holurile instituției, de la parter și de la etaj, iar proiectul a fost realizat de jurnalista Eugenia Tofan, în parteneriat cu Direcția Cultură a Primăriei.   

Autoarea expoziției, jurnalista Eugenia Tofan, a declarat că a lucrat mai mulți ani cu distinsul compozitor și chiar l-a însoțit în mai multe vizite oficiale peste hotare.

„Este ce-a de-a treia expoziție dedicată maestrului Doga și de fiecare dată am lucrat cu emoții deosebite. Pentru că să fii alături de compozitor este o onoare, o binecuvântare, dar și o mare responsabilitate. Noi avem acest noroc de a-l avea și de a spune că este al nostru”, a declarat autoarea expoziției.

Eugenia Tofan a precizat că expoziția include 200 de fotografii, color, dar și alb-negru, din diferite perioade din viața și activitatea artistului: în calitate de academician, pe scenă, în concerte, cântând la diverse instrumente, peste hotarele țării, atunci când lumea îl aplaudă în picioare.

De asemenea, sunt expuse cadre din arhiva compozitorului, în perioada dedicată cinematografiei, unde lucra cu regretatul Emil Loteanu, cu Grigore Vieru sau cu Ion Popeso-Gopo.

Tot aici sunt prezentate fotografii cu familia artistului, cu soția și mama acestuia, dar și cu diverse personalități cu care a avut tangență: primari, șefi de instituții, dirijori, interpreți, jurnaliști etc.

Expoziția va fi deschisă timp de o lună, pentru ca toți cei care vizitează Primăria Chișinău să o poată admira.

Maestrul Eugen Doga este Cetățean de Onoare a municipiului Chișinău și autorul imnului orașului. Compozitorul s-a născut pe 1 martie 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!