Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei a intrat în reparație. Potrivit primarului Chișinăului, Ion Ceban, urmează să fie efectuate lucrări la rețelele de canalizare, așa că tronsonul va rămâne închis până pe 31 martie. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară ori să ocolească zona respectivă.

Azi dimineață au început lucrările de reparație la sistemul de canalizare, pe strada Ion Creangă, tronsonul cuprins între străzile Vissarion Belinski și Eugen Coca. Prin urmare, circulația pe acest segment este interzisă. Unii oameni care locuiesc în zonă, spun că nu au idee ce se petrece aici și de ce zona a fost încercuită.

Alții spun, însă, că au auzit la televizor despre lucrările care urmează să fie efectuate. (vox,el,ro) Repară conductele de apă, așa au anunțat.

În timp ce șoferii care treceau prin zonă, au fost nevoiți să înconjoare, un conducător auto, a decis să meragă pe trotuar, printre pietoni.

Despre circulația de pe strada Ion Creangă s-a vorbit și la ședința de azi a Primăriei. Potrivit șefului Direcției Transport, Lilian Copaci, transportul public va fi redirecționat pe itinerarul cu ocolirea acestui tronson a străzii Ion Creangă

Contactat telefonic, șeful-interimar pentru relații publice din cadrul Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, a declarat că proiectul de schimbare a rețelei de canalizare de pe strada Ion Creangă, va fi implementat în trei etape.

Proiectul de realibilitare a străzii Ion Creangă din sectorul Buiucani, va costa aproape 70 de milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul municipal. Lucrările sunt realizate de o companie care a câștigat în acest sens un concurs, organizat încă vara trecută. Lucrările de canalizare urmează să fie finisate către data de 31 martie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!