/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Igor Dodon: „Deputații socialiști au decis excluderea scenariului de inițiere a unui referendum privind demiterea președintei Maia Sandu”

missing
02 martie 2021, ora 19:27

Astăzi a avut loc ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) unde a fost discutată agenda de lucru pentru următoarea perioadă de timp. Despre aceasta a anuțat liderul socialiștilor, Igor Dodon, prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

Potrivit lui Igor Dodon, deputații PSRM susțin că actuala criză politică poate fi soluționată „doar prin dialog„

„Sunt bucuros să remarc că deputații au fost unanimi în opinia că doar prin dialog poate fi identificată cea mai bună soluție de depășire a crizei, exprimându-și determinarea de a continua discuțiile în acest sens cu partidele parlamentare, dar și cu președintele țării”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Totodată, liderul PSRM a precizat că socialiștii nu nor iniția un referendum privind demiterea președintei Maia Sandu.

„Deputații socialiști au decis excluderea scenariului de inițiere a unui referendum privind demiterea președintei țării. S-a menționat că suma enormă de bani, care s-ar cheltui pentru un astfel de referendum, în actuala situație de criză pandemică, economică și socială, ar reprezenta o infracțiune la adresa societății”, a explicat liderul PSRM.

Amintim că, luni, 1 martie, în cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon i-a cerut președintei Maia Sandu să o desemneze pe candidata Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova, fiind propusă de o majoritate parlamentară.

În replică, Maia Sandu a declarat că nu operează cu ultimaturi și a inițiat consultări cu experți și reprezentanți ai societății civile pentru a găsi soluții privind criza politică din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram