Război în Ucraina, ziua 472: Contraofensivă, atac mortal la Odesa și evacuare selectivă! Rusia se ia de Moldova, dar acuză Vestul

40 de mii de euro. Prețurile a cinci mașini de lux procurate de către ambasadele și consulatele R. Moldova

03 martie 2021, ora 23:39

40 de mii de euro, aceasta este suma care a fost achitată în anul 2020 pentru mașina de lux a Ambasadei R. Moldova din Franța. În cazul Ambasadei din Turcia și al Consulatelor din orașele Nisa, Barcelona și Kiev, prețul vehiculelor a fost de la 32 până la 34 de mii de euro.

Despre aceasta a anunțat premierul interimar, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, pe 3 martie curent.

Aureliu Ciocoi a spus că cele cinci mașini au fost procurate din economiile făcute de către misiunile diplomatice respective, cu acceptul Ministerului Finanțelor și că nu s-a cheltuit niciun euro suplimentar din bugetul țării.

„Diplomația este un lux foarte costisitor și este vorba și despre imaginea țării, nu a ambasadorului. Diplomatul când vine la discuții cu cineva de la Ambasadă la Ministerul de Externe, la Președinție, la Guvern sau alte întrevederi oficiale, el trebuie să vină cu un statut al țării pe care o reprezintă. Și ne place sau nu ne place, noi trebuie să ținem nivelul corespunzător al țării”, a spus ministrul în exercițiu.

Aureliu Ciocoi a adăugat că la nivel diplomatic nu a fost cu putință de procurat mașini mai ieftine.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram