/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Codul Roșu de alertă privind situația epidemică din raionul Ocnița a fost extins

missing
03 martie 2021, ora 13:25

Codul Roșu de alertă privind situația epidemică în infecția cu COVID-19 din raionul Ocnița se extinde în și în alte șase localități. Potrivit deciziei Comisiei teritorială Extraordinare de Sănătate Publică Ocnița (CESPO), în 11  localități din raion școlile, grădinițele și piețele vor fi închise. 

În localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni, Sauca, Paladea, Bîrnova, Grinăuți-Raia, Rediul-Mare,Mihălășeni și Maiovca, conform deciziei, va fi sistată activitatea instituțiilor publice, a piețelor agricole sau comerciale pentru o perioadă de 15 zile, începând cu 1 martie-până pe 15 martie.

Totodată sunt interzise olimpiadele școlare, elevii vor desfășura lecțiile de la distanță. Și slujbele religioase cu prezența enoriașilor sunt interzise.

Până la data de 9 martie piețele comerciale și agricole sunt închise, iar transportul urban de călători este sistat.

Amintim că, Comisia Națională Estraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a prelungit starea de urgență până pe 15 aprilie. Totodată, CNESP a aprobat decizia de institui  un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Persoanele care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

 

Sursa: CTESP Ocțina

Sursa: CTESP Ocțina

Sursa: CTESP Ocțina

Sursa: CTESP Ocțina

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram