/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPS, după ce nu a fost lăsat să participe la ședința CSS

missing
03 martie 2021, ora 12:26

Președintele Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, continuă demersurile împotriva abuzurilor comise de Președinție și instituțiile subordonate. Asta după ce nu i s-a permis să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

De această dată, Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală (PG) împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care, potrivit deputatului, au încălcat Codul Penal și au făcut exces de zel la îndeplinirea ordinelor ilegale.

„Așa cum am promis, voi merge pe toate căile legale pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție, când, într-un mod absolut inexplicabil, mi-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie trași la răspundere. În 26 februarie, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care asigurau paza și protecția Președinției, au dat dovadă de un tratament inuman și degradant, faptă care se înscrie Codul Penal al Republicii Moldova”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a precizat că în data de 26 februarie, atunci când a mers la ședința CSS, ofițerii SPPS, care se aflau la postul de pază de la poarta instituției prezidențiale, „l-au bruscat și i-au îngrădit accesul la ședință”, având în vedere calitatea sa de membru din oficiu al CSS și funcția de președinte al Comisiei Securitate a Parlamentului pe care o deține.

„Le reamintesc ofițerilor SPPS și șefului statului că deputatul are dreptul să intre în orice instituție a statului, după ce se legitimează. Orice atitudine degradantă la adresa oricui este inadmisibilă. Angajații SPPS trebuie să-și îndeplinească misiunea conform legii, nu să se transforme într-un batalion personal al președintelui, care fac scut atunci când deputații care nu sunt pe placul Maiei Sandu vin la Președinție”, mai menționează deputatul „Pentru Moldova”.

Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală în care solicită începerea urmării penale în privința ofițerilor SPPS care i-au îngrădit accesul la ședința CSS, de la Președinție.

Amintim că, Președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, deputatul grupului „Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care a avut loc la Președinție, deși este membru din oficiu.

Referindu-se la acest incident, șefa statului a menționat că Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS din cauza unui conflict de interese.

„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a explicat Maia Sandu.

Ulterior, Sîrbu a transmis o solicitare la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) în care a solicitat instituției să verifice dacă șefa statului Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interese în momentul în care au examinat la ședința CSS dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, întrucât potrivit lui, cei doi au avut un rol activ în acest proces, pe când erau miniștri în Guvernul Leancă.

Sursa: Facebook/Sergiu Sîrbu

Sursa: Facebook/Sergiu Sîrbu

Sursa: Facebook/Sergiu Sîrbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram