/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

În atenția transportatorilor de produse alimentare! Autorizația pe care obligatoriu trebuie să o dețineți  

missing
03 martie 2021, ora 19:10

Transportatorii care duc produse alimentare peste hotarele țării trebuie să dețină obligatoriu autorizația sanitar-veterinară. Un asemenea anunț a fost făcut pe 3 martie de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA) la solicitarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Autorizația sanitar-veterinară de funcționare permite solicitantului să opereze exploataţiile de animale, fermele de carantină, cele cu animale de vînat, parcuri, rezervaţii naţionale şi grădini zoologice, păşuni şi tabere de vară, aglomerări temporare de animale, staţii, de incubaţie a ouălor, precum şi unităţi care produc, depozitează, colectează, transportă, procesează, intermediază, pun pe piaţă, importă, exportă sau comercializează animale vii, material germinativ şi produse alimentare destinate consumului uman, produse medicinale de uz veterinar, deşeuri, produse de origine animală ce nu sînt destinate consumului uman sau agenţi patogeni de origine animală, produse şi materii prime utilizate în nutriţia animalelor ori alte materii şi produse ce pot influenţa starea de sănătate a animalelor;

Potrivit legii privind siguranța alimentelor transportul produselor alimentare se efectuează în mijloace de transport speciale, care să asigure condițiile de igienă și de temperatură prevăzute în legea privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare și va fi însoțit de autorizație sanitar-veterinară.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram