/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un bărbat, reținut de CNA pentru trafic de influență. Ar fi cerut 800 de euro pentru susținerea examenelor auto

03 martie 2021, ora 13:51

Un bărbat din satul Zumbrești, raionul Strășeni a fost reținut de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul a acționat de comun acord cu alte persoane, a declarat că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț și ar fi pretins și primit 800 de euro pentru a-i determina pe aceștia să-l ajute pe candidat să susțină cu succes examenele de calificare auto la categoria B.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în după-amiază zilei de marți, 2 martie, în parcarea unei cafenele din Chișinău. Bărbatul a fost plasat în izolatorul CNA.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsa cu închisoare de până la 7 ani. Procuratura Anticorupție Nord conduce urmărirea penală în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram