Peste 300 de copii de toate vârstele, din toate regiunile Republicii Moldova și din afara țării au răspuns la apelul președintei Maiei Sandu și i-au trimis mesaje și scrisori despre cartea preferată și scriitorul îndrăgit.

„M-am bucurat să aflu că și copiii de azi apreciază autorii care mi-au plăcut și mie în copilărie: Twain, Dumas, frații Grimm, Agatha Christie, alături de alți scriitori moderni. Și e minunat să știu că mulți dintre ei preferă scriitorii din Republica Moldova. De Ziua internațională a scriitorilor, pe care o marcăm pe 3 martie, aceștia se vor bucura să știe că mulți copii îi citesc și îi cunosc. Privesc încrezătoare în viitor – o generație de copii care citesc este o generație de adulți care vor construi aici o țară prosperă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Pe 14 decembrie curent Maia Sandu i-a adus un omagiu poetului Grigore Vieru  și a venit cu un îndemn către copii, încurajându-i să trimită scrisori la Președinție în care să descrie cartea lor preferată.

„Azi e ziua de naștere a unui poet care îmi place foarte mult – Grigore Vieru. Din păcate, el nu mai este printre noi, dar este omul care a reușit să-și păstreze în suflet copilul pentru toată viața. Vă încurajez să-i cunoașteți poeziile și biografia. Știu că multora dintre voi le plac cărțile. Poveștile, poeziile, istoriile captivante și aventurile cu eroi și călătorii. Și mie îmi plac – mi-a plăcut să citesc de mică. De ziua lui Vieru, vreau să-mi spuneți voi ce cărți vă plac. Vă invit să-mi trimiteți scrisori în care să-mi scrieți cine este autorul vostru preferat, care e cartea îndrăgită și de ce vă place ea”, a scris atunci Maia Sandu pe Facebook.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!