/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Peste 300 de copii au răspuns Maiei Sandu și i-au transmis scrisori despre cartea preferată și autorul îndrăgit

missing
03 martie 2021, ora 21:40

Peste 300 de copii de toate vârstele, din toate regiunile Republicii Moldova și din afara țării au răspuns la apelul președintei Maiei Sandu și i-au trimis mesaje și scrisori despre cartea preferată și scriitorul îndrăgit.

„M-am bucurat să aflu că și copiii de azi apreciază autorii care mi-au plăcut și mie în copilărie: Twain, Dumas, frații Grimm, Agatha Christie, alături de alți scriitori moderni. Și e minunat să știu că mulți dintre ei preferă scriitorii din Republica Moldova. De Ziua internațională a scriitorilor, pe care o marcăm pe 3 martie, aceștia se vor bucura să știe că mulți copii îi citesc și îi cunosc. Privesc încrezătoare în viitor – o generație de copii care citesc este o generație de adulți care vor construi aici o țară prosperă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Pe 14 decembrie curent Maia Sandu i-a adus un omagiu poetului Grigore Vieru  și a venit cu un îndemn către copii, încurajându-i să trimită scrisori la Președinție în care să descrie cartea lor preferată.

„Azi e ziua de naștere a unui poet care îmi place foarte mult – Grigore Vieru. Din păcate, el nu mai este printre noi, dar este omul care a reușit să-și păstreze în suflet copilul pentru toată viața. Vă încurajez să-i cunoașteți poeziile și biografia. Știu că multora dintre voi le plac cărțile. Poveștile, poeziile, istoriile captivante și aventurile cu eroi și călătorii. Și mie îmi plac – mi-a plăcut să citesc de mică. De ziua lui Vieru, vreau să-mi spuneți voi ce cărți vă plac. Vă invit să-mi trimiteți scrisori în care să-mi scrieți cine este autorul vostru preferat, care e cartea îndrăgită și de ce vă place ea”, a scris atunci Maia Sandu pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram