Agenția Medicamentului spune că autorizarea în Republica Moldova a vaccinului rusesc Sputnik – V a fost solicitată de către Ministerul Sănătății al Federației Ruse, iar la dosar suplimentar au fost anexate certificate de înregistrare din peste 20 de țări, printre care se numără și un stat din Uniunea Europeană. 

Mai exact, responsabilii de la Agenție spun că dosarul a fost prezentat de către reprezentantul legal al Instituției Bugetare Federale de Stat a Federației Ruse, „Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie a Academicianului N.F. Gamaleya” al Ministerului Sănătății al Federației Ruse.

Responsabilii dau asigurări că toată documentația cu privire la calitatea, inofensivitatea și eficiența vaccinului dat a fost evaluată de către specialiștii în domeniu și discutată în cadrul ședinței Comisiei Medicamentului.

Mai mult, suplimentar, la dosar, în calitate de parte obligatorie, au fost prezentate certificate de înregistrare din peste 20 de țări, printre care Ungaria, țară membră a UE.

Potrivit Agenției, la baza decizie de autorizare a stat și faptul că instituția maghiară este autoritate de reglementare stringentă, care este obligată de Organizația Mondială a Sănătății să aplice standarde stricte de calitate, siguranță și eficacitate în procesul său de reglementare în domeniul medicamentelor și vaccinurilor, pentru autorizarea de introducere pe piață.

Zece vaccinuri au fost aprobate pe 3 martie curent de către Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG), după ce au fost acceptate și preparatele care au fost autorizate în țara de origine și incluse în lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în proces de evaluare.

Vedeți cele zece tipuri de vaccinuri anti-COVID-19 care au fost aprobate în Republica Moldova:

-Pfizer Biontech;
-AstraZeneca -UK;
-AstraZeneca – Sk Bio;
-AstraZeneca – SII;
-Sinopharm;
-Sinovac;
-Moderna;
-Janssen;
-The Gamaleya National Center (Sputnik V);
-CanSinoBio.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!