/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Când va ajunge aeronava care livrează primul lot de vaccin împotriva Covid-19 prin platforma COVAX

04 martie 2021, ora 13:34

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat astăzi că primul lot de vaccin împotriva Covid-19, în cadrul mecanismului COVAX, va ajunge astăzi în Republica Moldova. Este vorba despre 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, iar aeronava va ajunge pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 20:50.

Potrivit MSMPS, țara noastră este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva COVID-19, în prima tranșă de livrări COVAX. Vaccinul va fi recepționat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeronava va ajunge la ora 20.50. La eveniment vor participa președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentanții de țară ai OMS, UNICEF, ONU, conducerea MSMPS, etc.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Amintim că, alte 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului virus Covid-19 urmează să ajungă astăzi în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către secretara de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 3 martie.

Totodată, primele doze de vaccin împotriva Covid-19 de la Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, după o discuție cu președinte regional Pfizer, Sinan Atlig.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram