Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile își va extinde termenul de activitate pentru  încă trei luni de zile. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la constituirea comisiei respective .

Necesitatea  extinderii termenului a fost dictată de faptul că  membrii comisiei nu au reușit să finalizeze acțiunile planificate din cauza volumului mare de muncă.

Aceasta urma ca în termen de 90 de zile să antreneze în activitatea sa autoritățile statului responsabile de domeniul exploatării substanțelor minerale utile, să audieze părțile și persoanele implicate și să prezente Parlamentului raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei. Termenul respectiv a expirat pe 24 februarie 2021.

Prin Hotărârea Parlamentului nr.216 din 27 noiembrie 2020 a fost constituită Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile în scopul determinării lacunelor cadrului legal existent în domeniul exploatării substanțelor minerale utile si elucidării devierilor în gestiunea rezervelor de substanțe minerale utile, care constituie o componentă esențială a patrimoniului public.

Din Comisie fac parte: Radu Mudreac, Mihail Paciu, Nicolae Ciubuc, Violeta Ivanov, Grigore Repesciuc, Lilian Carp, Alexandru Slusari, Veronica Roșca și Vladimir Cebotari. Președintele Comisiei a fost ales Nicolae Ciubuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!