Șefa statului Maia Sandu a avut pe 3 martie curent o nouă rundă de consultări cu societatea civilă. La ședință s-a discutat despre soluțiile optime ce ar putea să conducă la depășirea crizei politice și declanșarea alegerilor anticipate.

„Toți cei prezenți la discuție sunt de acord că țara are nevoie de anticipate, de un Parlament cu deputați responsabili și un guvern stabil care să oprească schemele și să scoată țara din criză. Le-am mulțumit participanților pentru recomandări și implicare.

Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la capăt, iar astăzi interesul și voința oamenilor sunt un Guvern onest și responsabil și un Parlament care îi reprezintă, nu care se subordonează grupărilor corupte”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Consultările au avut loc în contextul în care astăzi sesizarea depusă de Maia Sandu la Curtea Constituțională a fost admisă parțial, ceea ce înseamnă că Guvernul interimar va putea numi persoane în funcții de demnitate publică.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!