/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Motivul pentru care audierile parlamentare privind complexul sportiv „Chișinău Arena” au fost anulate

04 martie 2021, ora 14:47

Audierile parlamentare privind situația de la complexul sportiv „Chișinău Arena” au fost anulate din cauza faptului că reprezentanții Guvernului, care ar fi urmat să participe, ar fi în autoizolare. Despre aceasta a anunțat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Președintele fracțiunii Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a cerut ca reprezentanții Executivului să fie invitați repetat la audieri, făcând trimitere la informațiile despre delapidări în proporții deosebit mari la construcția complexului.

„Când sunt scheme de corupție, toți sunt în autoizolare”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată și deputatul DA, Dinu Plângău a sugerat să fie făcute modificări la cadrul normativ astfel încât funcționarii care refuză să se prezinte la audierile parlamentare să fie aduși forțat în plenul Legislativului.

Amintim că, în 2019, fost ministră a Educației din Guvernul Sandu, Liliana Nicolaescu-Onofrei a anunțat că o comisie parlamentară specială va analiza întreg procesul, de la acordare a terenurilor și până la selectarea agentului economic privind construcția complexului sportiv „Chișinău Arena”.

Proiectul Arena Chișinău este o inițiativă a Partidului Democrat. Guvernul a alocat un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Inițial costul lucrărilor se ridica la 43 de milioane de euro. Însă, recent Guvernul a mai alocat 1,5 milioane de euro din motiv că în proiectul inițial nu prevedea construcția unui sistem de canalizare. În acest sens, mai mulți experți au spus că acest fapt demonstrează că, din start, proiectul nu a fost unul transparent.

De proiectarea și construcția Arenei s-a ocupat compania „Summa” din Turcia, care nu a avut concurență în concursul de selectare a partenerului privat. Mai mulți specialiști au criticat acest proiect, menționând că a fost aprobat în grabă și netransparent. În plus, au indicat că proiectul presupune și mai multe riscuri economice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram