/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

În atenția vânzătorilor de flori. FISC anunță controale în ajun de 8 martie

missing
05 martie 2021, ora 15:16

În atenția vânzătorilor de flori, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că va desfășura controale în ajun de 8 martie pe tot teritoriul țării. Reprezentanții SFS spun că întreprind o astfel de acțiune pentru a preveni comerțul ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și control.

„Acțiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea conformă a activității de întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică”, se arată într-un comunicat al SFS.

Controalele respective vin în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii Ziua internațională a Femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor de a se conforma prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram