Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și-a schimbat macazul. Dacă ieri a anunțat că cele 1 810 de doze de vaccinuri AstraZeneca destinate regiunii transnistrene au fost oferite de Organizația Mondială a Sănătății, astăzi acesta a precizat că primele vaccinuri ce vor ajunge în stânga Nistrului au fost donate de România, precum a informat și Ministerul Sănătății de la Chișinău și Ambasada României în R. Moldova. 

„Ieri am scris că vaccinurile împotriva COVID-19 vor ajunge în curând în ca parte a asistenței umanitare de la OMS. Lucrările în această direcție sunt încă în desfășurare. Iar primul vaccin în regiunea transnistreană va fi AstraZeneca, care a fost furnizat de România. Așteptăm astăzi să sosească un lot de 1 810 doze. Îmi exprim recunoștința părții române și tuturor partenerilor internaționali care ne ajută pe timp de pandemie”, a scris pe Telegram Vadim Krasnoselski.

Mai mult, liderul de la Tiraspol a spus că în prezent negociază cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse Dmitrii Kozak pentru a fi furnizat în regiune vaccinului rus Sputnik V.

Amintim că solicitată de tv8.md și șefa departamentului epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” Angela Paraschiv a declarat că: „cele 1 810 doze destinate regiunii transnistrene nu sunt altele decât cele donate de România”.

Pe 4 martie Ambasada României a reiterat că din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

– 1 810 doze de vaccin AstraZeneca;
– 100 000 buc. măști chirurgicale;
– 10 000 buc. măști de protecție de tip FFP3;
– 9 000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;
– 500 perechi încălțăminte de protecție;
– 10 000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Echipamentele de mai sus urmează a fi ridicate din depozitele specializate din Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!