/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Krasnoselski și-a schimbat macazul. „Mulțumim României... că ne ajută pe timp de pandemie”

missing
05 martie 2021, ora 13:38

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și-a schimbat macazul. Dacă ieri a anunțat că cele 1 810 de doze de vaccinuri AstraZeneca destinate regiunii transnistrene au fost oferite de Organizația Mondială a Sănătății, astăzi acesta a precizat că primele vaccinuri ce vor ajunge în stânga Nistrului au fost donate de România, precum a informat și Ministerul Sănătății de la Chișinău și Ambasada României în R. Moldova. 

„Ieri am scris că vaccinurile împotriva COVID-19 vor ajunge în curând în ca parte a asistenței umanitare de la OMS. Lucrările în această direcție sunt încă în desfășurare. Iar primul vaccin în regiunea transnistreană va fi AstraZeneca, care a fost furnizat de România. Așteptăm astăzi să sosească un lot de 1 810 doze. Îmi exprim recunoștința părții române și tuturor partenerilor internaționali care ne ajută pe timp de pandemie”, a scris pe Telegram Vadim Krasnoselski.

Mai mult, liderul de la Tiraspol a spus că în prezent negociază cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse Dmitrii Kozak pentru a fi furnizat în regiune vaccinului rus Sputnik V.

Amintim că solicitată de tv8.md și șefa departamentului epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” Angela Paraschiv a declarat că: „cele 1 810 doze destinate regiunii transnistrene nu sunt altele decât cele donate de România”.

Pe 4 martie Ambasada României a reiterat că din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

– 1 810 doze de vaccin AstraZeneca;
– 100 000 buc. măști chirurgicale;
– 10 000 buc. măști de protecție de tip FFP3;
– 9 000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;
– 500 perechi încălțăminte de protecție;
– 10 000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Echipamentele de mai sus urmează a fi ridicate din depozitele specializate din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram