/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Managerii instituțiilor publice culturale din R. Moldova vor fi selectați prin concurs. Maia Sandu a promulgat legea

missing
08 martie 2021, ora 14:31

Directorii instituțiilor publice culturale vor fi numiți prin concurs. Asta după ce Parlamentul a probat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii cu privire la teatre, circuri și organizații concertistice, iar președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de promulgarea a inițiativei legislative. 

Conform proiectului, teatrele, circurile și organizațiile concertistice trebuie să aibă un manager selectat prin concurs, care să asigure o bună administrare a instituției, să reprezinte interesele colectivului și ale spectatorilor.

Proiectul promulgat mai prevede ca funcția de administrator al acestor instituții să fie să fie exercitată cel mult două termine, lucru care ar duce la diminuarea conflictelor de interese.

Parlamentul a aprobat proiectul de modificare a legii cu privire la instituțiile publice culturale pe data de 12 februarie curent.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Platformei DA Vasile Năstase și Maria Ciobanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram