Directorii instituțiilor publice culturale vor fi numiți prin concurs. Asta după ce Parlamentul a probat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii cu privire la teatre, circuri și organizații concertistice, iar președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de promulgarea a inițiativei legislative. 

Conform proiectului, teatrele, circurile și organizațiile concertistice trebuie să aibă un manager selectat prin concurs, care să asigure o bună administrare a instituției, să reprezinte interesele colectivului și ale spectatorilor.

Proiectul promulgat mai prevede ca funcția de administrator al acestor instituții să fie să fie exercitată cel mult două termine, lucru care ar duce la diminuarea conflictelor de interese.

Parlamentul a aprobat proiectul de modificare a legii cu privire la instituțiile publice culturale pe data de 12 februarie curent.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Platformei DA Vasile Năstase și Maria Ciobanu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!