O femeie trebuie doar să îndrăznească să vrea. Ceea ce ne reușește nouă cel mai bine este să luptăm și să aducem schimbări. Azi eu sărbătoresc femeile puternice. Este mesajul jurnalistei TV8 Mariana Rață, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, care este astăzi marcată în toată lumea.

„Eu sunt o femeie fericită, pentru că niciodată nu am simțit că îmi sunt încălcate drepturile pe principii de gen. M-am simțit mereu puternică și în măsură să obțin tot ce mi-am dorit, dacă voi munci și voi lupta pentru asta! O femeie trebuie doar să îndrăznească să vrea! Și eu știu multe femei care au vrut și au devenit cele mai bune avocate, cele mai bune doctorițe, cele mai bune profesoare, cele mai bune în afaceri. Dar ceea ce ne reușește nouă cel mai bine este să luptăm și să aducem schimbări! Azi eu sărbătoresc femeile puternice! Sărbătoresc, făcând ceea ce îmi place cel mai mult – muncind la TV8! De la 20.00, vă aștept la Cutia Neagră! Drepturile nu se oferă, ele se câștigă”, a scris jurnalista Mariana Rață pe pagina sa de Facebook.

Ziua internațională a femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată pe 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908.

Ulterior, Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. Organizația Națiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!