Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

coronavirus

Avertizare de la CNESP: „Ar putea fi introduse măsuri mai drastice în activitatea restaurantelor și cluburilor de noapte”

09 martie 2021, ora 17:17
Distribuie:

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică atenționează localurile și restaurantele să nu neglijeze măsurile epidemiologice, altfel va fi sistată activitatea acestora. „Regretăm nerespectarea măsurilor epidemiologice atât de către cetățeni, cât și de administratorii localurilor, și atenționează că va fi examinată posibilitatea de a introduce măsuri mai drastice în activitatea restaurantelor și cluburilor de noapte”, spun reprezentanții Comisiei.

Mai multe verificări au fost efectuate în perioada 1 – 8 martie de angajații subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției, care au evaluat nivelul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției Sars-Cov-2.

Angajații IGP au verificat activitatea a 265 de cluburi de noapte, în urma abaterilor constatate au fost inițiate 247 de procese contravenționale în privința vizitatorilor aflați în incinta localurilor. Totodată, au fost întocmite 2 procese-verbale în privința administratorilor localurilor și alte 4 procese-verbale personalului din cluburile de noapte.

Deși activitatea cluburilor de noapte este restricționată de către CNESP, unele cluburi de noapte din țară au continuat să activeze. Potrivit art. 76, alin.1 din Codul Contravențional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 de lei.

În cazul încălcării repetate a deciziilor CNESP, vizitatorii riscă amenzi până la 25 000 de lei, în timp ce administratorii localurilor pot fi sancționați cu până la 75 000 de lei.

În aceste condiții, CNESP îndeamnă cetățenii să nu-și pună în pericol sănătatea lor și a celor din jur și să respecte măsurile epidemiologice, evitând la maxim locurile aglomerate.

/VIDEO/ Ca în vremurile bune, distracțiile continuă în localurile din țară. Poliția a dat buzna peste alți petrecăreți

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram