/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Fără niciun caz de COVID-19. Află ce insulă din Grecia și-a vaccinat toți locuitorii

09 martie 2021, ora 08:24

Toți locuitorii insulei grecești Kastellorizo au fost vaccinați, iar oamenii spun că abia așteaptă ca turiștii să revină acolo. Pe mica insulă nu este niciun caz de coronavirus în prezent. Începând din martie 2020, pe insulă a fost detectat doar un singur caz de coronavirus, persoana infectată fiind izolată, astfel că virusul nu s-a răspândit în comunitate, notează Digi

Localnicii sunt atenți să respecte toate regulile impuse, dar trăiesc mai relaxat având în vedere că insula este liberă de coronavirus. În prezent, oricine ajunge pe insulă trebuie să facă un test rapid.

Maria Lazaraki a fost una dintre primele vaccinate. Restaurantul familiei sale rămâne închis, dar femeia de 90 de ani adoră să gătească pentru nepoții ei.

„Am fost vaccinată. Toată populația s-a vaccinat, sunt oameni de la 20 la 94 de ani. Bineînțeles că sunt bătrână, mi-am trăit viața, dar din fericire virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce”, spune ea, citată de Euronews.

Pentru pescarul Michalis Matsos, pandemia a adus pierderi financiare semnificative. El speră însă că situația se va îmbunătăți în următoarele luni.

“Turiștii nu mai vin, nu mai avem cui vinde peștele. Orice prind nu are nicio valoare. Sperăm că oamenii vor veni vara, ca să cumpere peștele pe care îl pescuim.”, afirmă el.

În perspectiva sezonului estival, Kastellorizo ​​susține propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare.

“Vaccinarea ne-a ajutat psihologic, ne simțim mult mai bine. Tot timpul de dinainte de vaccinare am simțit frică și nesiguranță. Nu am fi putut face față unui număr mare de cazuri COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Suntem în favoarea certificatului de vaccinare. Mulți dintre locuitorii noștri l-au obținut. Pentru zone precum Kastellorizo, este important să știm că turistul care vine a fost vaccinat.”, spune viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram