/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Greceanîi anunță că s-au găsit bani pentru achiziționarea vaccinului anti-Covid-19. Cum va fi procurat

missing
09 martie 2021, ora 20:01

Mijloace financiare pentru procurarea vaccinului împotriva Covid-19 au fost identificate. Despre aceasta a anunțat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în urma unei ședințe cu participarea membrilor Guvernului și a premierului interimar, Aureliu Ciocoi, care a avut loc astăzi, 9 martie. Totuși, președinta nu a specificat numele vaccinului care urmează a fi procurat.

„Am avut, astăzi, o nouă ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Premierul interimar a reconfirmat faptul identificării mijloacelor financiare necesare pentru achiziționarea vaccinelor anticoronavirus, drept urmare a solicitării pe care am lansat-o anterior. Modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu Prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Totodată, președinta Parlamentului a explicat că decizia de procurarea a vaccinului împotriva Covid-19 vine ca un răspuns la majorarea alarmantă a numărului pe persoane depistate pozitiv la noul virus.

„În cadrul ședinței, a fost examinată posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, fapt care se impune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces. Am subliniat că în situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri”, a mai adăugat președinta Parlamentului.

Anterior, liderul socialiștilor, Igor Dodon a declarat că vaccinul rusesc „Sputnik V”, produs în Federația Rusă, ar putea ajunge în Republica Moldova în următoarele două săptămâni. Președintele PSRMa precizat că un lot de doze poate fi furnizat țării noastre ca ajutor umanitar.

Amintim că la 27 februarie, la Chișinău au fost livrate primele doze de vaccin AstraZeneca, care au fost donate de România. Ulterior, la 2 martie a început campania de vaccinare în Republica Moldova. până la moment au fost imunizați 6447, iar 1273 de persoane au fost vaccinate doar în ultimele 24 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram