Transportul public din Republica Moldova continuă să fie verificat de către inspectorii ANTA și INSP în cadrul operațiunilor de monitorizarea gradului de respectare a nivelului de conformare și respectare a tuturor măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatorii de transport rutier, întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier.

Acțiunile au fost efectuate pe principalele artere la intrarea în municipiul Chișinău, cât și în Nordul și Sudul țării, zilnic fiind supuse verificării autobuzele antrenate la deservirea rutelor interraionale, rutelor municipale cât și transportul rutier în regim de taxi.

„În cadrul verificărilor s-a constatat că unitățile de transport sunt asigurate cu dezinfectați pentru mâini și suprafețe, conducătorii auto și pasagerii poartă măștile de protecție, iar din cauza fluxul scăzut de călători, în autobuze se păstrează distanța socială, capacitatea de îmbarcare fiind de circa până la 40-50 %”, spun inspectorii.

Totodată, reprezetanții ANTA au precizat că „în autogări nu s-au constatat careva încălcări, administrația acestora a asigurat personalul autogărilor care deservesc pasagerii cu echipament de protecție”.

Monitorizarea transportului public s-a desfășurat în perioada în perioada 07-08 martie curent.

Foto: ANTA

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!