/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Zeci de hectare de vegetație, cuprinse de flăcări în ultimele ore. În ce localități au intervenit pompierii

missing
09 martie 2021, ora 11:49

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore. Pompierii au lichidat 20 de focare în raioanele Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Cahul, Orhei, Taraclia, Criuleni, Ialoveni, Căușeni, Șoldănești și Ungheni, precum și în municipiul Chișinău.

Pompierii au intervenitt în localitatea Zăzulenii Noi, raionul Ungheni, unde flăcările au distrus 15 hectare de stuf. De asemenea, au ars șo șase hectare de vegetație în raionul Călărași, localitatea Bahmut, și două hectare de iarbă uscată la Anenii Noi.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, un echipaj de salvatori din capitală a stins un incendiu de vegetație în preajma iazului Dănceni, raionul Ialoveni.

Conform informațiilor, în ultimele 24 de ore, flăcările au distrus 120 ha de iarbă uscată.

În aceste condiții, pompierii avertizează cetățenii că, în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole sau forestiere.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram