/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ În plină criză financiară și politică, FISC-ul planifică reparație de 50 de milioane de lei la sediul instituției

10 martie 2021, ora 10:00

În plină pandemie, Serviciul Fiscal de Stat intenționează să efectueze reparație capitală a trei etaje din sediul aflat pe strada Constantin Tănase. Despre aceasta a anunțat deputatul facțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian. Într-o postare pe o rețea socială, deputatul s-a arătat indignat că în acest scop sunt planificate 50 de milioane de lei. 

„Socialiștii, care își bat capul atât de tare de cheltuielile statului pentru alegerile anticipate și vaccinuri, aruncă banii statului pe cheltuieli de lux. Este și cazul actualului șef al Fiscului – Sergiu Pușcuță, un aliat cheie al lui Dodon și fost ministru al finanțelor în guvernul Chicu. În 2021, instituția pe care o conduce planifică să cheltuie 50 milioane de lei pentru reparația a trei etaje a sediului Fiscului. Repet – 50 milioane! Pandemie? Vaccinuri? Bani pentru anticipate? Nu contează pentru socialiști și aliații lor, atât timp cât e vorba de mobilă nouă și reparații”, a explicat Radu Marian pe pagina sa de Facebook, menționând că ulterior va veni cu mai multe detalii.

În acest context, alesul poporului susține că mijloace financiare pentru eventualele alegeri anticipate sunt, iar bani mai pot fi economisiți din din „tăierea cheltuielilor neesențiale”.

„Pentru cei care își fac griji de unde bani pentru anticipate, pot să vă zic statul are resurse mai mult decât suficiente pentru cheltuielile administrative. Doar din contul achizițiilor de bunuri și servicii care nu se execută, se pot identifica 1 miliard de lei, iar alte câteva miliarde se pot identifica liber din tăierea cheltuielilor neesențiale, cum ar fi și această reparație de milioane de le Fisc. O să revenim în curând cu mai multe detalii”, a mai adăugat deputatul.

Din documentul privind licitația, plasat pe platforma tender.gov.md, se anunță că data estimată pentru publicare anunțului de participare este trimestrul II. Totodată, în document este menționat va fi efectuată reparația sistemului de securitate, reparația capitală a trei etaje ale sediului și dotarea cu utilaje tehnice.

Pentru o reacție în acest sens am contactat serviciul de presă al instituției, dar nimeni nu ne-a răspuns. Totodată l-am contactat și pe șeful FISC, Sergiu Pușcuța, dar nu am primit nici un răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram