Republica Moldova a primit o nouă donație pentru spitale în lupta cu pandemia. Este vorba despre 300 de concentratoare de oxigen, 1200 de pulsoximetre, 5 ventilatoare pentru respirație asistată. Despre aceasta a anunțat președinta Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefei statului, donația a fost făcută de către Guvernul Germaniei, Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și are o valoare de aproape 14 milioane de lei.

„Suntem recunoscători Uniunii Europene, Guvernului Germaniei și OMS pentru donația generoasă de echipamente medicale atât de necesare în sistemul de sănătate, mai ales pentru pacienții internați în stare gravă. Acest ajutor pentru țara noastră a fost făcut în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru sănătate” și are o valoare totală de aproape 14 milioane de lei. Sperăm că echipamentul medical donat va ajuta medicii să salveze cât mai multe vieți. Le mulțumim din suflet Uniunii Europene și statelor membre pentru sprijinul constant acordat cetățenilor moldoveni. În paralel cu procesul de vaccinare, pornit datorită donației României și a inițiativei COVAX, vă rog să respectăm în continuare măsurile de protecție – să purtăm mască, să spălăm și dezinfectăm mâinile, să păstrăm distanța socială. Împreună oprim pandemia”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Marți, 9 martie, Maia Sandu a anunțat că a avut o discuție cu cancelarul german, Angela Merkel, care a asigurat-o pe președinta R. Moldova că Germania va sprijini în continuare țara noastră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!