/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O țară din UE deschide sezonul turistic în luna mai. Călătorii vor prezenta dovada vaccinării sau testul la Covid-19

10 martie 2021, ora 14:55

Grecia a decis să deschidă oficial sezonul turistic pe data de 14 mai, iar turiştii fie vor face dovada vaccinării sau a anticorpilor, fie vor prezenta un test negativ şi vor purta mască în toate spaţiile publice, se arată într-un comunicat de presă al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei remis, miercuri, agerpres.ro.

Planul Guvernului grec pentru deschiderea în siguranţă a sezonului turistic din 2021 a fost prezentat de ministrul Turismului, Haris Theocharis, într-o conferinţă de presă susţinută în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Turism ITB Berlin. El a stabilit data de 14 mai ca dată pentru începutul oficial al sezonului turistic 2021 în Grecia.

În timpul prezentării sale, Theocharis s-a referit pe scurt la protocoalele sanitare de bază, care vor fi aplicate la intrarea vizitatorilor pe teritoriul Greciei.

Mai exact, va fi permis accesul celor care înaintea călătoriei fie au fost vaccinaţi, fie au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus sau vor prezenta un rezultat negativ al unui test pentru COVID-19 recent efectuat.

În plus, după cum a comunicat ministrul, „toţi turiştii pot fi supuşi unor teste aleatorii, în acelaşi mod ca anul trecut. Cu toate acestea, o diferenţă semnificativă faţă de anul trecut sunt “testele rapide”, datorită cărora carantina, pentru cazurile pozitive, va fi instituită imediat, fără timpul de aşteptare de 24 de ore din 2020”.

„Costul spitalizării sau orice altă acţiune necesară care vizează protejarea sănătăţii turiştilor, a profesioniştilor şi a cetăţenilor, va fi suportat de statul grec”, a clarificat Theocharis.

În acelaşi timp, a subliniat că “în ceea ce priveşte măsurile sanitare toate regulile care se aplică cetăţenilor greci se vor aplica şi turiştilor, fără nicio diferenţă sau excepţie, de exemplu utilizarea obligatorie a măştii în locurile publice”.

„Am creat protocoale specializate pentru fiecare activitate şi au fost instruiţi mii de angajaţi. Am colaborat îndeaproape cu companii din domeniu, iar protocoalele au fost implementate într-un mod exemplar. Am adoptat sistemul inovator “EVA” pentru eşantionarea turiştilor, obţinând precizie de predicţie de 4 ori mai mare decât alte metode”, a mai arătat reprezentantul Guvernului de la Atena.

„Pentru a vă regăsi din nou zâmbetul, pentru a vă recupera viaţa normală, tot ceea ce vă doriţi este Grecia”, a conchis ministrul Turismului. El a mai spus că statul elen îşi ia angajamentul că fiecare turist va fi în deplină siguranţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram