/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ PD propune un plan anticriză. Pavel Filip: „Invităm toate partidele la dialog pentru agrearea unei foi de parcurs”

missing
10 martie 2021, ora 17:28

PD propune un plan pe un termen scurt și cheamă toate partidele din Legislativ la discuții. Liderul formațiunii, Pavel Filip, a declarat că planul poate fi îmbunătățit, astfel încât să fie formată și o foaie de parcurs, care ar duce spre votarea unui Guvern funcțional.  „Suntem deschiși pentru noi propuneri și invităm toate partidele autentice la dialog pentru agrearea unei foi de parcurs de depășire a crizei”, a precizat acesta.

„Nu poți spune că un Guvern sau anticipatele sunt soluția atât timp cât nu ai identificat și nu ai spus clar care sunt problemele. Atât alegerile anticipate, cât și identificarea unui Guvern funcțional sunt mijloace prin care putem să rezolvăm problemele oamenilor. Nu trebuie de pus căruța înaintea boilor. PD a analizat situația și vine cu un set de măsuri pe termen scurt. Cea mai mare problemă este pandemia și gestionarea crizei. Prioritatea zero este organizarea unui proces eficient de vaccinare”, a menționat Filip, adăugând că prioritatea zero este vaccinarea a 70% din populație.

Pavel Filip a adăugat că din planul Partidului Democrat mai face parte și acordarea unui ajutor unic de 1000 de lei, de la 1 iulie, și să fie regândită distribuirea banilor din buget. Politicianul a mai precizat că după aplicarea planului anti-criză să urmeze pregătirea pentru anticipate.

„Invităm partidele autentice în Parlament la dialog și dacă găsim numitor comun și dacă toți împărtășesc acest plan realizat de noi, care poate fi îmbunătățit. Astfel, elaborăm o foaie de parcurs care, în linii mari, ar însemna votarea unui Guvern funcțional cu mandat clar și limitat. În termen de o lună, Guvernul să vină în Parlament cu toate proiectele indicate în acest plan. După realizarea acestui plan, conform unei înțelegeri, Parlamentul nu se mai întrunește timp de trei luni peste două luni organizarea alegerilor anticipate. urmează dizolvarea constituțională a Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”, a spus liderul PDM, Pavel Filip.

Precizăm că ieri, 9 martie, alte 873 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. În aceste condiții, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 196 475.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram