/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Petrecere cu muzică și alcool într-un birou de la PCCOCS. Procuratura Generală anchetează cazul

10 martie 2021, ora 13:21

Câţiva angajaţi ai Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) au fost surprinşi vinerea trecută, de reporterii Anticoruptie.md, în timp ce dădeau o petrecere improvizată într-un birou de serviciu. Petrecăreţii ar fi consumat şi alcool, lucru interzis de Codul Muncii, dar şi de un ordin al procurorului general, care datează din noiembrie 2009. Ulerior, Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție în acest sens. 

Reporterii portalului Anticorupţie.md au fost sesizaţi pe la ora 19.00 că în unul din birourile de la PCCOCS răsună muzica la maxim şi se mai aud şi chiote. Ajunşi la faţa locului, am constatat că petrecerea de dădea în unul din birourile de la etajul zero din partea din spate a clădirii PCCOCS. Geamurile de la birou erau deschise şi răsuna muzica.

Printre jaluzele, în birou au fost observaţi doi bărbaţi şi două femei. Aceştia ţineau în mână pahare în care era un lichid de culoare cafenie, asemănător divinului. Când au observat că sunt filmaţi din afară, unul din petrecăreţi a închis geamul şi a stins lumina.

Aproximativ peste jumătate de oră a venit un automobil de model Mercedes din care a coborât un bărbat şi a intrat pe uşa din spate a PCCOCS. În biroul în care se da petrecerea lumina a fost aprinsă din nou, dar nu a mai fost pornită muzica. Prin geam, au fost surprinse mai multe persoane, ciocnind pahare.

După ora 21.00, pe uşa din spate a instituţiei a ieşit un bărbat care se clătina şi de la care mirosea puternic a alcool. Acesta s-a prezentat drept „şoferul şefului”, dar nu a vrut să ne spună cu ce ocazie se dă petrecerea. Întrebat dacă au fost felicitate angajatele PCCOCS cu ocazia zilei de 8 martie, acesta a răspuns că nu au fost felicitate pentru că s-au terminat banii.

Ulterior, pretinsul şofer de la PCCOCS s-a manifestat agresiv, a ameninţat jurnaliştii că vor avea probleme cu procurorii şi a încercat să smulgă camera de filmat şi telefonul mobil. Bărbatul a somat de mai multe ori jurnaliştii să plece de lângă Procuratură.

Lumina din biroul cu pricina s-a stins aproape de miezul nopţii, iar de lângă uşă a plecat automobilul de model Mercedes. Acolo a rămas parcată o maşină de model Skoda, cu numerele de înmatriculare KPG 031, care ar fi automobilul de serviciu al adjuncţilor şefului PCCOCS.

Solicitat la telefon de către reporterii portalului Anticorupţie.md, Aurel Ciocan, şef adjunct al PCCOCS, ne-a declarat că nu cunoaşte nimic despre o petrecere în cadrul instituţiei, deoarece vineri a plecat de la muncă pe la ora 17.00 şi a mers la părinţi cu automobilul propriu.

Astăzi, 10 martie, Procuratura Generală a venit cu o reacție în care susține că „luat act de materialului jurnalistic, întitulat „Petrecere cu muzică și chiote într-un birou de la PCCOCS”, realizat de reporterii „Anticorupție.md” și a dispus inițierea unei cercetări de serviciu în privinţa angajaților vizați în articol, concluziile verificării urmând a fi implementate cu imparțialitate şi fără întârziere”.

Totodată, PG susține că despre rezultatele controlului de serviciu, insituția va informa suplimentar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram