/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a fost autorizat şi poate fi folosit în statele UE

missing
11 martie 2021, ora 20:23

Uniunea Europeană a autorizat în regim de urgență utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 al laboratorului american Johnson and Johnson, a anunţat joi, 11 martie, preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.

„Şi mai multe vaccinuri sigure şi eficiente sosesc pe piaţă”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter, Ursula von der Leyen.

UE a comandat deja 200 de milioane de doze din vaccinul american, cu posibilitatea de a dubla comanda. Johnson and Johnson este singurul vaccin care se administrează într-o singură doză și care poate fi transportat și păstrat în frigidere normale.

Acest vaccin devine al patrulea vaccin anti-Covid-19 autorizat în UE, alături de cele de la Moderna, AstraZeneca şi parteneriatul Pfizer/ BioNTech.

Studiile clinice au arătat o protecție efectivă de 66% în prevenirea oricăror forme de îmbolnăvire de la cele moderate, până la cele severe.Este destinat celor cu vârsta de peste 18 ani și nu necesită condiții speciale de refrigerare, fiind manipulat ca un antigripal obișnuit.

După mai bine de 40.000 de studii clinice, protecția asigurată de Johnson and Johnson ar fi cuprinsă între 66 și 85 la sută.Potrivit companiei americane, până la sfârșitul anului, ar putea fi fabricate un miliard de doze, la un preț de 10 dolari bucata.

Deci, vaccinarea cu Johnson and Johnson costă jumătate față de cele două doze ale celorlalte vaccinuri. Serul a fost dezvoltat de compania belgiană Janssen, deținută de gigantul farma Johnson & Johnson.

Tehnologia este clasică, așa-numitul “vector viral” – adică folosește fragmente dintr-un virus diferit, inactivat, pentru a transmite instrucțiunile adevăratului virus periculos, cel care provoacă boala Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram