/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Pompierii au luptat ore întregi pentru a stinge mai multe incendii de vegetație. Localitățile unde au intervenit 

missing
11 martie 2021, ora 09:59

Tot mai multe incendii de vegetație. Pompierii au intervenit pentru a lichida mai multe focare. Prima intervenție a avut loc în localitatea Molovata, raionul Dubăsari, unde aproximativ 20 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări.

Operațiunea a durat mai multe ore, iar salvatorii au luptat cu focul pentru ca focul să nu obțină răspândire.

O altă intervenția a fost în orășelul Codru, municipiul Chișinău. Pompierii au stins iarba, care a luat foc și risca să ajungă spre spațiile locative.

Pompierii au fost solicitați și în localitatea Colonița, după ce un hectar de iarbă a luat foc, iar la Hârbovăț, raionul Anenii Noi, salvatorii au intervenit pentru a stinge vegetația aprinsă pe o suprafață extinsă.

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit pentru a stinge 11 focare de vegetație arsă, fiind distruse 32 de hectare.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer.  În condiții de vânt și umiditate redusă orice scânteie se poate transforma în incendii de proporții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram