/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cetățenii R. Moldova, îndemnați să evite aglomerațiile și petrecerile în familii. CNESP: „Aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur”

12 martie 2021, ora 19:16

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă. Îndemnul a fost făcut în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus, spun reprezentanții CNESP. Ieri, 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record, de 1896 de cazuri de îmbolnăviri, iar astăzi – 1785 de noi infectări.

„Aflându-ne în ajunul zilelor de odihnă, recomandăm cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional. Acestea din urmă sunt raportate cel mai des ca fiind originea infectării, potrivit unui studiu epidemiologic efectuat recent de Institutul Pasteur, în parteneriat cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Franța, care arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial, aproximativ 63%. După care, călătoriile peste hotare sunt considerate cu un risc sporit de contaminare (53%)”, menționează autoritățile.

În același timp, CNESP reiterează importanța respectării măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor.

„Dragi cetățeni, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur. Doar împreună, cu grijă unii față de alții, vom putea depăși pandemia și consecințele acesteia”, au adăugat membrii CNESP.

Amintim că astăzi, 12 martie, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis reluarea procesului educațional în Republica Moldova începând cu 16 martie. Studiile vor fi organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Ultima oră. CNESP a decis reluarea procesului educațional din 16 martie. Au fost stabilite trei scenarii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram