/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Maia Sandu: „Azi am transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză”

12 martie 2021, ora 17:29

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că a transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate, cară să ajute domeniul economic. Este vorba de o serie de măsuri pentru facilitatea accesului întreprinderilor mici și agricultorilor la resursele financiare. 

„Azi am transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză. E vorba de o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici și agricultorilor să acceseze mai ușor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor”, a menționat șefa statului.

Conform planului expediat Guvernului, fondul de garantare va crește până la peste 1,5 miliarde de lei.

„Guvernul are toate pârghiile și fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică. Implementarea lui va permite oamenilor de afaceri să se crediteze mai ușor, să pornească lucrările de primăvară, să păstreze locurile de muncă”, a mai adăugat Maia Sandu.

O parte importantă din plan ține de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate și simplificarea procedurilor de accesare a banilor. Contez pe solidaritatea tuturor, inclusiv a băncilor, în implementarea acestor măsuri.

Vedeți mai jos scrisoarea:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram