/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Pro Moldova solicită să fie adoptată în Parlament o declarație cu privire la armistițiul politic

missing
12 martie 2021, ora 10:15

Fracțiunea „Pro Moldova” a înregistrat și va solicita să fie dezbătută în plen o declarație a Parlamentului cu privire la armistițiul politic în fața crizei umanitare cauzate de pandemie în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă la Parlament. 

Pro Moldova a spus că se angajează să acționeze împreună cu alte formațiuni, dincolo de pozițiile politice, ideologice  sau simpatii reciproce pentru a identifica și promova soluții pentru următoarele domenii strategice:

– imunizarea a 70% din populația țării în următoarele 12 luni;
– deblocarea asistenței externe;
– măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă;
– măsuri pentru susținerea grupurilor defavorizate și pensionarilor;
– creșterea capacităților sistemului medical și de educație;
– reluarea reformelor în domeniile vitale precum este justiția, economia și administrația publică”.

„Recunoscând dreptul președintelui de a acționa liber și conform propriilor convingeri, subliniem că la baza tuturor deciziilor trebuie să fie prevederile Constituției. Constatând necesitatea unui consens național, pe durata crizei pandemice declarăm armistițiu tuturor disputelor politice și ne angajăm să îndreptăm toate eforturile pentru diminuarea efectelor pandemiei și prin asigurarea  unei guvernări responsabile a țării”, a declarat Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram