În 14 localități din raionul Rezina a fost instituit „Cod roșu” de alertă epidemiologică. În acest context, membrii Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică au stabilit mai multe restricții, respectarea cu strictețe a cărora, potrivit lor, ar conduce la reducerea nivelului de îmbolnăviri prin coronavirusul de tip nou.

Astfel, în localitățile în care a fost stabilit „Cod roșu”, comisiile locale extraordinare de sănătate publică vor asigura;

– restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu;
– interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natură culturală, artistică, sportivă sau de divertismant etc.

Potrivit situației înregistrate, nivelul de alertă Cod roșu a fost instituit în orașul Rezina, satele Țahnăuți, Sârcova, Păpăuți, Lalova, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Cuizăuca, Roșcana, Bușăuca, Minceni, Cinișeuți, Gordinești, Echimăuți.

În satele Țareuca și Pripiceni codul de alertă este portocaliu.

De la începutul pandemiei, 1 708 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate în raionul Rezina. 1 408 persoane s-au vindecat, din nefericire, altele 43 au pierdut lupta cu infecția. În prezent, sub supravegherea medicilor se află 348 de persoane.

În Republica Moldova în total au fost confirmate 201 909 cazuri de infectare. 176 150 de persoane au fost vindecate, din nefericire, 4 258 de pacienți au pierdut lupta cu virusul COVID-19. Sub monitorizarea medicilor se află 18 382 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!