/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Alertă epidemiologică în Rezina. În 14 localități din raion a fost instituit „Cod roșu”

missing
13 martie 2021, ora 15:50

În 14 localități din raionul Rezina a fost instituit „Cod roșu” de alertă epidemiologică. În acest context, membrii Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică au stabilit mai multe restricții, respectarea cu strictețe a cărora, potrivit lor, ar conduce la reducerea nivelului de îmbolnăviri prin coronavirusul de tip nou.

Astfel, în localitățile în care a fost stabilit „Cod roșu”, comisiile locale extraordinare de sănătate publică vor asigura;

– restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu;
– interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natură culturală, artistică, sportivă sau de divertismant etc.

Potrivit situației înregistrate, nivelul de alertă Cod roșu a fost instituit în orașul Rezina, satele Țahnăuți, Sârcova, Păpăuți, Lalova, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Cuizăuca, Roșcana, Bușăuca, Minceni, Cinișeuți, Gordinești, Echimăuți.

În satele Țareuca și Pripiceni codul de alertă este portocaliu.

De la începutul pandemiei, 1 708 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate în raionul Rezina. 1 408 persoane s-au vindecat, din nefericire, altele 43 au pierdut lupta cu infecția. În prezent, sub supravegherea medicilor se află 348 de persoane.

În Republica Moldova în total au fost confirmate 201 909 cazuri de infectare. 176 150 de persoane au fost vindecate, din nefericire, 4 258 de pacienți au pierdut lupta cu virusul COVID-19. Sub monitorizarea medicilor se află 18 382 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram