/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Posibilitatea instituirii unui lockdown, discutată de președinta Parlamentului și prim-ministrul interimar în cadrul unei ședințe

missing
15 martie 2021, ora 10:36

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, s-au convocat, astăzi, 15 martie, în cadrul unei ședințe, pentru a discuta situația epidemiologică și economică în țară.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind măsurile care se impun în situația critică creată atât în domeniul sanitar, cât și în cel economic și social.

Totodată a fost discutată eventualitatea asumării și instituirii unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului și să atenueze impactul pandemiei asupra mediului de afaceri și economiei naționale în ansamblu, fără instituirea lockdownului.

Menționăm că, vineri, 12 martie, a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia președinta Maia Sandu a recomandat instituirea unei carantine timp ce de două săptămâni.

Ulterior, mai mulți lideri politici, dar și deputați au avut păreri diferite la acest subiect. Unii au declarat că sunt împotriva instituirii unui lockdown, alții susțin că aceasta ar fi singura soluție care ar ajuta la scăderea numărului de infectați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram