/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Durere fără margini la Tohatin. În urma unui incendiu, o familie a rămas fără fiul cel mare, dar și fără casă

missing
15 martie 2021, ora 18:20

Tragedie dublă, într-o familie din comuna Tohatin. Casa le-a luat foc, iar unul dintre fii, practic, a ars de viu în incendiul devastator. În momentul tragediei, doar fiul cel mare era acasă. Ulterior, tatăl vitreg și-a găsit fiul zăcând la pământ. Acesta s-ar fi aruncat de la balcon, pentru a se salva. Astfel, capul familiei a stat alături de fiul carbonizat, dar care era încă conștient, și au așteptat ambulanța timp de aproape o oră. Ulterior, acesta a decedat, la spital, iar familia îndurerată a rămas pe drumuri. Responsabilii de Institutul de Medicină Urgentă au promis să analizeze cazul și au spus că vor veni cu un răspuns la întrebarea TV8, de ce ambulanța a ajuns atât de greu la locul tragediei. Vă avertizăm că urmează imagini, care vă pot afecta emoțional.

Casa familiei Șcirschii, din comuna Tohatin, a ars în totalitate, dar și mai grav este faptul că acest incendiu a curmat și viața fiului cel mai mare, în vârstă de 37 de ani. Capul familiei, Nicolae Șcirschii, ne-a povestit că, sâmbătă, în jurul orei 16, Vitalie, așa îl chema pe fiul lor, a sunat și l-a întrebat, unde sunt cheiele de la casă, pentru că dorea să meargă acolo, ca să se odihnească. Vitalie nu locuia cu părinții permanent, însă obișnuia să rămână des la ei. Peste nici două ore, stăpânul casei a fost telefonat și anunțat că locuința lui este în flăcări.

Bărbatul spune că a ajuns primul acasă, iar pe lângă locuința care era toată în flăcări, și-a găsit zăcând jos, la pământ, băiatul cel mare. Acesta avea arsuri grave pe tot corpul, aproape deloc nu putea vorbi, dar încă era conștient. El ar fi luat foc, în timp ce dormea, iar pentru a se salva, și-a adunat ultimele puteri și ar fi sărit de la etajul doi al casei. Ar fi căzut direct pe beton, lucru care a declanșat și o hemoragie, agravând și mai mult starea lui de sănătate. Nicolae Șcirschii spune că a stat aproape o oră lângă fiul său, chinuit de dureri, în așteptarea ambulanței. În următoarea zi, el a decedat, la spital.

Focul a mistuit cu repeziciune întreg etajul doi al casei, iar când tatăl șia văzut fiul carbonizat și zăcând la pământ nu i-a mai stat gândul la bunurile care puteai fi salvate. Potrivit versiunii preliminare, incendiul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit, produs din cauza unui încărcător de telefon. Părinții îndurerați nu-și pot imagina, cum s-a întâmplat totul, iar tatăl celui decedat ne-a spus că îi stă permanent în ochi scena tragică, în care își ducea fiul în brațe, spre ambulanță.

Familia Șcirschii a rămas pe drumuri, iar tot ce mai au, sunt hainele pe care le purtau în momentul tragediei. Ei spun că își vor înmormânta fiul din donațiile făcute de colegii lui de muncă. Momentan, administrația locală a pus la dispoziția familiei îndurerate o casă, în care ei pot să locuiască pentru o scurtă perioadă. Aceștia încă nu știu de unde vor găsi resurse, pentru a-și restabili casa, lăsată moștenire de părinții lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram