/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Alexandr Slusari, după discuțiile cu Maia Sandu: „O variantă este Guvernul condus de Platforma DA”

missing
16 martie 2021, ora 15:14

Și reprezentanții Platformei DA au participat la consultările de astăzi, 16 martie, organizate de către șefa statului, Maia Sandu. Vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandr Slusari, a menționat că în timpul discuțiilor au fost prezentate cele trei variante pe care le vede fracțiunea, printre care și un Guvern condus de Platforma DA. 

„Noi detaliat am prezentat cum vedem noi lucrurile, cum vedem un Guvern, ce trebuie să facă acest Guvern, care sunt obiectivele, care sunt riscurile. Decizia aparține doamnei Sandu. Contextul pandemic și juridic în care se află țara nu este pentru a face o alegere între un scrutin anticipat și un Guvern anticriză. Nu vorbim că mâine pot fi alegeri anticipate. Avem trei variante reieșind din situația pandemică și juridică”, a menționat Alexandr Slusari.

„Prima variantă este Guvernul propus de Șor-Dodon în frunte cu doamna Durleșteanu, care extrem de periculoasă pentru Republica Moldova. A doua variantă care, cu părere de rău, se realizează acum este blocajul total și tot mai extins. Blocaj în care nu este investit un Guvern și nu va putea fi dizolvat Parlamentul. Și va rămâne Guvernul Ciocoi, care nu este pregătit. Și a treia variantă – Guvernul condus de Platforma DA în care pot să intre mai multe forțe proeuropene, reprezentanți ai societății civile. Acest Guvern trebuie să rezolve mai multe probleme cu care se confruntă țara, inclusiv criza pandemică, deblocarea finanțării externe”, a adăugat deputatul Platformei DA Alexandr Slusari.

Alexandr Slusari a menționat că Platforma DA a luat act de toate propunerile președintei Maia Sandu.

Totodată, deputatul a precizat că, în ultimele zile, a avut mai multe discuții cu fracțiunile PAS, PD și PSRM.

Anterior, Platforma DA la înaintat pe liderul formațiunii, Andrei Năstase, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

 

Anterior, la consultări a participat și reprezentanții Pentru Moldova, care au declarat că și-au reiterat poziția față de alegerile parlamentare anticipate, precizând că  la moment trebuie să fie instalat un Guvern cu drepturi depline.

Cei de la Pro Moldova și-au reiterat poziția în timpul consultărilor de astăzi. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a precizat că acum trebuie să fie găsită soluția potrivită pentru votarea unui Guvern anticriză.

Și fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat a participat la consultările organizate de șefa statului, Maia Sandu. Liderul PD, Pavel Filip, a menționat că „societatea are nevoie de o mână fermă care va administra lucrurile în Republica Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram