/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Drumuri bune, pe acte birocratice. Șoferii sunt indignați din cauza pavajului prost din Capitală

missing
16 martie 2021, ora 07:46

Drumurile cu gropi din oraș nu-i mai miră pe șoferi. Aceștea spun că, pe zi ce trece, gropi sunt tot mai multe și tot mai adânci, iar ei cheltuiesc tot mai mulți bani, pentru reparația mașinilor. Conducătorii auto sunt indignați și din cauza impozitelor mari pe care le achită și spun că nu mai cred în promisiunile autorităților, care se tot laudă cu drumuri bune. În acest an, deși au fost alocați bani din bugetul municipal pentru asfaltarea gropilor de pe arterele municipale, totuși, autoritățile spun că nu au dreptul să procure asfaltul cald existent, deoarece nu au fost stabilite standardele noi, conform Uniunii Europene, motiv pentru care nu se știe când vor avea loc lucrările de reparație.

Șoferii pe care i-am intervievat în cartierul Telecentru al capitalei veneau azi din diferite direcții. Unii – resemnați, alții – indignați de iresponsabilitatea autorităților față de calitatea drumurilor. Spun cu toții că nu prea au de ales și se deplasează cu prudență, pentru a nu-și defecta mașinile.

Localnicii din preajmă spun, însă, cu dezamăgire că nici în 50 de ani de când s-au stabilit cu traiul pe aici, nu au fost efectuate lucrări, iar unele drumuri au fot uitate cu torul de autoritățile locale.

Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, Republica Moldova nu a trecut, deocamdată, la standardele europene de aplicare a asfaltului. Astfel, în acest an, nu se știe când vor fi duse la bun sfârșit lucrările preconizate, deoarece nu ar exista o claritate, la nivel central, privind modul de procurare a asfaltului.

Chiar și așa autoritățile de la Primăria Capitalei continuă să dea asigurări că vor înainta o scrisoare Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, pentru a identifica o soluție pentru plombarea gropilor, dar și pentru a finaliza lucrărilor începute și nefinisate până acum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram