social

Anunț important: ANC suplimentează numărul ceremoniilor de depunere a jurământului de credință față de România

17 martie 2021, ora 09:38
Distribuie:

Ambasada României la Chișinău anunță că, pe parcursul lunii martie curente, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) suplimentează numărul ceremoniilor de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei României la Chișinău și celor două Consulate Generale Bălți și Cahul.

Persoanele care pot depune jurământul de credință la sediul ANC: cele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate și cele care doresc menținerea domiciliului în străinătate, dar solicită depunerea jurământului la București.

Totodată, reprezentanții ambasadei precizează că trebuie respectate mai multe condiții pentru depunerea jurământului de credință la ANC:

  • Persoanele enumerate mai sus pot depune jurământul de credință, în termenul prevăzut de lege și la sediul ANC din București, cu acordul șefului de misiune sau al oficiului consular din Republica Moldova;
  • Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC este emis de către Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău, Consulatul General al României la Bălți, respectiv Consulatul General al României la Cahul exclusiv în baza unei programări prealabile, obținute prin intermediul portalului extern www.econsulat.ro, în baza cererii online transmise spre pre-validare cu opțiunea depunerii jurământului de credință la ANC;
  • Pentru procesarea cererii de către Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice.

Ceremoniile de depunere a jurământului vor fi organizate la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din str. Blănari nr. 25, sect. 3, București în datele de 22 și 25 martie 2021.

Locurile sunt disponibile astfel:

  •  22 martie (30 de locuri) – alocate Consulatului General al României la Bălți;
  •  22 martie (30 de locuri) – alocate Consulatului General al României la Cahul;
  •  25 martie (60 de locuri) -alocate Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău

Ambasada României la Chișinău precizează că programările pot fi făcute pe portalul www.econsulat.ro.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram