Deputatul socialist Radu Mudreac, care a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate, susține că a fost averea lui a fost investigat de către un inspector pe care nu-l consideră independent. 

„Din păcate, așa a fost să fiu bătut de soartă și să fiu investigat de un inspector numit independent, pe care nu-l consider independent. Mai mult, este un inspector incompetent, categoric. Trei plus doi sau doi plus trei, el spune că sunt cifre diferite la egal. Este un inspector care nu a trecut la angajare testul de integritate. Dacă era un inspector veridic, dumnealui studia un pic legislația și își dădea seama că persoanele juridice nu sunt subiecte ale declarațiilor. Dumnealui nu m-a investigat pe mine, Radu Mudreac, persoană fizică, dar a investigat o întreprindere”, a menționat pentru tv8.md deputatul socialist.

De cealaltă parte, reprezentanții ANI resping acuzații. „Nu este prima data când se fac așa acuzații în privința acestui inspector de integritate și nu numai. Este ciudat ca asemenea acuzații vin din partea persoanelor care au fost constatate cu probleme de integritate. Reiteram ca toți inspectorii de integritate din cadrul ANI au trecut testul poligraf, la fel și presedinta ANI. Deoarece, aceste atacuri sunt repetate, cu acordul inspectorilor și al persoanelor din cadrul ANI, care au trecut acest test de integritate, noi suntem gata sa le facem publice, astfel și opinia publica va vedea cine a trecut sau nu poligraful”, a declarat Maria Dastic, ofițera de presă a ANI, pentru tv8.md.

Precizăm că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către deputatul socialist Radu Mudreac. Procedura de control a fost inițiată la începutul anului 2020, în baza unei sesizări din partea unei organizații non-guvernamentală din domeniul prevenirii corupției.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit o diferență vădită, în mărime de peste 4 milioane 500 mii lei – între averea dobândită și veniturile realizate de către deputat și familia sa, pe parcursul perioadei decembrie 2014 – august 2016.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a remis un denunț către Procuratura Generală a Republicii Moldova pe aspectul comiterii a două infracțiuni ce cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova – îmbogățire ilicită și spălarea banilor.

Suplimentar, a fost sesizat Serviciul Fiscal de Stat pentru efectuarea unui control fiscal asupra subiectului pe perioada vizată.

Nu a declarat peste patru milioane de lei. Socialistul Radu Mudreac, în atenția ANI

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!