/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Batrîncea anunță că mâine majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier: „A ocupat funcții importante”

17 martie 2021, ora 13:55

Deputatul socialist Vlad Batrîncea a anunțat că mâine majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier. „Avem mai mulți candidați. Nu putem exclude nici liderul socialiștilor. Nu o să examinăm înaintarea lui Igor Dodon acum. Candidatul nostru va face față tuturor presiunilor. A ocupat funcții importante. Candidatul înaintat de noi este mult mai pregătit. Este apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă candidatul care va fi desemnat de majoritatea parlamentară este fostul premier Ion Chicu, Batrîncea a spus că nu.

„Noi am pledat pentru un dialog sincer, pentru ca împreună să identificăm soluții în acestă criză constituțională și politică. Intenționat nu am prezentat unele detalii despre discuțiile noastre, pentru a nu pune sub semnul întrebării unele procese. În cadrul discuțiilor de ieri cu doamna președintă, noi am spus că suntem gata să convenim asupra scenariilor. Prima etapă – consolidarea Guvernului, doi – să vedem cum mergem cu imunizarea, trei – să organizăm anticipatele în termen real”, a declarat acesta.

„Ieri, în cadrul consultărilor, grupurile și fracțiunilor parlamentare, nimeni din participanți nu l-a înaintat pe domnul Grosu. Nu au existat circumstanțele ca doamna președinte să-l desemneze pe domnul Grosu. În discuția noastră, acest scenariu nu s-a discutat”, a mai spus deputatul socialist.

Vlad Batrîncea a mai anunțat că socialiștii vor ataca decretul semnat de Maia Sandu la Curtea Constituțională.

„Doamna președinte trebuie să se gândească foarte bine dacă această înaintare este rațională. Vom depuse sesizare la CC, unde vom solicita Curții să constate abaterile de la norma legală. Considerăm că au fost încălcate anumite prevederi constituționale. Mâine vom înainta oficial un candidat oficial, care va face față crizei”, a adăugat acesta.

Amintim că ieri, 16 martie, șefa statului, Maia Sandu, l-a desemnat pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier, fiind semnat și un decret în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram