/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Ultimatum pentru Twitter din partea Rusiei. Moscova va bloca complet platforma dacă nu şterge „conţinutul interzis”

missing
17 martie 2021, ora 08:49

Rusia va bloca Twitter într-o lună, cu excepţia cazului în care gigantul american se conformează cererii de eliminare a conţinutului interzis, a declarat marţi un înalt oficial de reglementare. Moscova a anunţat săptămâna trecută că a încetinit viteza Twitter-ului în interiorul Rusiei, ca represalii pentru ceea ce a descris ca un eşec în eliminarea unei liste specifice de conţinut interzis.

Twitter a declarat la acea vreme că este îngrijorat de impactul acţiunii ruse asupra libertăţii de exprimare şi a negat faptul că a permis ca platforma sa să fie folosită pentru a promova comportamentele ilegale, aşa cum au pretins autorităţile ruse.

Vadim Subbotin, şeful adjunct al Roskomnadzor, supraveghetorul de comunicaţii, a declarat marţi că Twitter nu a pus în aplicare măsurile şi va fi blocat în Rusia într-o lună, cu excepţia cazului în care va soluţiona cerinţele.

„Twitter nu reacţionează la solicitările noastre aşa cum ar trebui. Dacă situaţia continuă, atunci va fi blocată într-o lună fără o hotărâre judecătorească ”, a spus Subbotin, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Platforma din SUA se afla deja sub presiune în Rusia după ce a fost numită la începutul acestei luni ca una dintre cele cinci platforme de socializare care au fost trimise în judecată pentru presupusul eşec de a şterge postările care cereau copiilor să participe la proteste împotriva Kremlinului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram